Nathasja over het boek

Van jongs af aan werd ik geconfronteerd met verstikkende dromen, bijzondere angsten en gedachten die voor mij niet te plaatsen waren. Waardoor ik aan mezelf twijfelde, mezelf niet begreep. Die gevoelens hingen als een wolk boven mijn leven.

In 2003 kwamen er tijdens sessies bij een holistisch- en reïncarnatietherapeut duidelijke beelden en zeer gedetailleerde informatie uit een leven van een jonge vrouwelijke verzetsstrijder aan de oppervlakte. Een vrouw die in de Tweede Wereldoorlog was omgekomen. Bij toeval kwam daar in 2018 ineens een naam bij waarna ik haar terugvond op een namenlijst op internet. De vrouw kreeg na al die jaren een gezicht. Haar levensgeschiedenis paste als een blauwdruk op de ervaringen en beelden die ik bij de therapie had waargenomen. Een verbijsterende ervaring. Hiermee was de cirkel rond, de onderstroom van angst, rouw en verdriet die ik in mijn leven zo had ervaren werd hiermee verklaard en kon met terugwerkende kracht doorbroken worden. Hierdoor kon ik de oude ballast los laten waardoor ik me beter en gelukkiger voel dan ooit.

In mijn werk als energetisch therapeut heb ik ervaren dat er veel meer mensen zijn die kampen met onverklaarbare depressies en belemmerende gevoelens die als een sluier over hun leven hangen. Naast dat ik mijn boek schreef om de intense ervaring een plek te geven in mijn leven zou het voor andere mensen ook inzicht kunnen geven en een mogelijk ander perspectief op hun klachten kunnen bieden. Juist in deze tijd van bewustwording is het mooi om het thema ‘reïncarnatie’ meer in het bewustzijn te mogen brengen. Ik vind het verrijkend om hieraan mijn bijdrage te mogen leveren.