Energetisch therapeut

Al van jongs af aan was ik geïnteresseerd in het welzijn van mensen. “Wat maakt dat iemand een bepaalde klacht heeft?”, “Waardoor wordt de ene mens wel ziek en de ander niet?”, “Wat is de achtergrond van ziekten, mentale en emotionele belemmeringen?” waren vragen die mij inspireerden om verder te kijken. Vanuit deze drijfveer koos ik ervoor om de vierjarige beroepsopleiding tot energetisch therapeut te volgen, aangevuld met de opleiding Medische basiskennis.

Tijdens de opleidingen en vanuit mijn eigen ervaring heb ik diverse methoden geleerd om mensen te begeleiden om tot de kern van hun probleem te komen. Dit zijn vaak onverwerkte emoties, ervaringen en (onbewuste ) belemmerende overtuigingen welke kunnen zorgen voor problemen op fysiek, mentaal en/of emotioneel gebied. De vraag “wat heeft de persoon op dit moment nodig?” is voor mij een uitgangspunt in het contact met de ander. Hierbij maak ik gebruik maak van opgedane kennis, (levens)-ervaring en mijn hart voor de ander.

Als therapeut zijn compassie, betrokkenheid, oprechtheid en humor kernwoorden die mij kenmerken. Het is mijn passie om met mensen te werken en hen te begeleiden in het proces om hun eigen kracht te hervinden. Sinds 2009 doe ik dit met veel liefde en plezier in mijn praktijk.