Social media bericht van Michelle Shanti, uitgever Paris Books

MORGEN ZAL HET VREDE ZIJN

Een vrouw is niet maar één vrouw, een vrouw is alle vrouwen. Elk aspect, elke kwaliteit, elke eigenschap, maar ook elke herinnering en elke ervaring van de vrouwen die voor ons hebben geleefd, liggen opgeslagen in ons lichaam, in ons energetisch systeem, in ons celgeheugen. Het is hoe diep je gaat, hoe meer je naar je essentie beweegt, dat zowel de kwaliteiten als de herinneringen naar boven drijven, als waren ze van jezelf. En in feite is dat ook zo, want jij bent alle vrouwen in één.

In ‘Morgen zal het vrede zijn’ vertelt Nathasja Schadron haar indrukwekkend levensverhaal, dat begint met haar levendige herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze herinneringen worden door de jaren heen zo expliciet en helder en brengen Nathasja naar 1945, waar in de duinen bij Bloemendaal een jonge vrouwelijke verzetsstrijder wordt gefusilleerd. De levens van Nathasja en de jonge verzetsstrijdster lijken op miraculeuze wijze met elkaar te zijn verbonden en Nathasja's zoektocht brengt hun levenslijnen uiteindelijk samen op een winterse dag in 2019.

Ik heb menig keer kippenvel gehad bij het lezen en redigeren van Nathasja's verhaal, dat een vrouw zulke expliciete herinneringen kan hebben die uiteindelijk volledig stroken met de feiten en waarheden van een bestaand persoon uit de Tweede Wereldoorlog.
Dit doet mij vermoeden dat er gradaties zijn in de connecties tussen de vrouwen van nu en die vanuit een ver verleden. In het geval van Nathasja kan ik bijna niet anders concluderen dan dat zij geïncarneerd is, dat de verzetsheldin met het rode haar die in de Bloemendaalse duinen haar einde vond, opnieuw heeft gekozen om op aarde een volgende levensronde aan te gaan. Ditmaal als de mooie, inspirerende en liefdevolle Nathasja Schadron, die ons met 'Morgen zal het vrede zijn' verrast, verbijstert, verbaast, inspireert, doet huilen, verlangen en uiteindelijk hoop geeft op een wereld waarin vrede heerst.

Het zijn boeken als deze, die ik met zoveel liefde uitgeef bij Paris Books, omdat ze de magie, de schoonheid en het bovennatuurlijke (dat eigenlijk heel natuurlijk is) laten zien in ons leven.

Michelle Shanti